Førhen var det yt at være nørd

Jeg hentyder til at være nørd som i programmering og design

 

Førhen var det yt at være nørd

Imens jeg skriver det her blog indlæg er jeg 22 år og husker tydeligt da jeg gik i folkeskolen hvordan det absolut ikke var smart eller in at være nørd i nogen som helst form, det var som om at det var forkert at man foretruk at sidde indendørs ved en computer og programmere end at løbe rundt udenfor og spille fodbold med de andre.

Især det at blive stemplet som klassens nørd var lidt nedværdig dengang. Ad er du en nørd?

Jeg tror det bunder i at man sad meget indendørs ved en computer og trykkede løs på tasterne og at teknologien ikke var så udbredt som den er idag, idag er der jo teknologi i alles lommer, en mobil telefon og sikkert af typen smartphone og vi kommunikere med hinanden meget mere elektronisk hvert år. Bare tænk på da vi gik fra Fax og SMS til nu hvor vi bruger alt muligt.

Det som jeg blev fanget af var at man kunne skrive en masse “volapyk” og computeren udførte ens kode mens andre tænkte “Og hvad så?” men jeg sad “Wuhuu! det virker :D”

 

Design og generalisering

Computerne fra 90’erne… der var ikke lagt mange penge i designet, de bestod oftes af.

1. Skærm stor og firkantet klods gerne kedelig cremefarvet

1. Computer halvstor rektangel og gerne også kedeligt cremefarvet

Ikke nok med det men så var der også et par cremefarvede højtalere.

ALT VAR JO KEDELIGT CREMEFARVET.. ikke engang cremefarvet, det lignte et mislykket kagecreme forsøg.

Så der var intet lækkert design og der var der generaliseringen af nørder.

Jeg følte at den generalle opfattelse af nørder var meget med at en nørd havde store hænkestene, snakkede sjovt og var asocial, det var iværtifald den generalisering jeg følte da jeg var en yngre nørd.

Man skulle næsten tro at der dengang var hate på nørder.

 

 

Så ændrer vi kursen: Her kommer nørderne!

Nu er det faktisk sejt og smart at være nørd, især inden for programmering og der er jo sket singsygt meget de seneste par år.

Computerne er federe, fede fladskærme, smart tv, smartphones, tablets, playstation 2 og 3, Xbox, Wii “snart Wii U” og alle mulige andre smarte gadgets. Og hvem er det nu lige der er med til at lave de programmer, hjemmesider og spil som alle bruger i hverdagen? Det er de såkaldte nørder og folk ved det.

Nyt og smart design og folk ved at vi er med til at lave de fede ting de bruger i hverdagen, når jeg møder nye mennesker og jeg forklare hvad jeg laver så oplever jeg tit at de spørger ind til hvad præcist det går ud på og nogle gange hvordan det virker, så det er super fedt at være nørd nu!

Alt bliver mere elektronisk så der bliver brug for flere nørder glem den sætning, jo færre nørder jo mere arbejde til mig 🙂

Det skulle faktisk ikke undre mig hvis man begyndte at have fag med simpel kodning såsom HTML i folkeskolen fordi teknologien breder sig konstant og det er en del af alles hverdag. Hvis der var HTML kodning imens da jeg gik i folkeskole ville jeg have jublet.

 

 

Nørder om 20 år

Hvad tror du der sker om 20 år?

Jeg tror selv at vi ser mange mange flere nørder fordi alt bliver elektronisk og computerstyret så vi kommer til at mangle flere nørder til at håndtere de fremtidige systemer, men jeg tror der går mindst 100 år før vi ser at alle fag er computerstyret / robotstyret.