Så er den her: Arduino!

Sidder i skolen, får en sms.

Mor: Kim din pakke er kommet.

Kim: Wuhuuuu

 

Resten af skoledagen gik så med at dagdrømme i Arduino ide’er.

 

Pænt pakket Arduino

Da jeg bestilte min Arduino hos amazon.co.uk syntes jeg det kunne være mægtig morsomt at betale 30 Kr ekstra for gift wrapping og et lille kort hvor der stod noget tekst som jeg selv havde valgt 😛

 

Starter Kit kassen + indhold

Jeg må nok indrømm e at starter kit kassen var mindre end jeg først havde

antaget men til gengæld var den propfyldt til renden hehe.

Selve kittet indholder følgende. Skal lige siges dette er en copy-paste fra butikken selv, jeg ved stadig ikke hvad 95% af tingene kan endnu 🙂

 

 • 1 x Arduino UNO R3 board
 • 1 x Breadboard
 • A selection of male to male jumper wires
 • 10 x Red Led
 • 10 x Green Led
 • 1 x RGB led
 • 10 x 10nF Ceramic Capacitors
 • 10 x 100nF Ceramic Capacitors
 • 5 x 100uF Electrolytic Capacitors
 • 10 x 330? Resistors
 • 10 x 1k? Resistors
 • 10 x 10k? Resistors
 • 1 x Tilt switch
 • 1 x Thermistor
 • 1 x Photo Resistor
 • 1 x Diode
 • 1 x Buzzer
 • 5 x Push button switches
 • 5 x Slide switches
 • 1 x Mini Servo
 • 1 x Potienmeter with knob
 • 1 x USB A to B Cable
 • 1 x Plastic Box
 • 1 x 9V battery clip with 2.1mm plug

Selve Arduino

Selve Arduino’en kom i en lille pæn blå/hvid æske med et lille rundt klistermærke hvor der er et billede af italien på og teksten

Made in Italy, Quality Tested

Når man åbner den lille fine æske får man sig en farve overraskelse, rolig blå til skrigende orange og inde i denne fine og farvefyldte papkasse finder vi så Arduino’en og en pjece med alle mulige informationer som ikke er særligt spændene, men jeg faldt over noget spændene som lige increasede min respekt for Arduino.

Klik på det billede med den blå skrift, der står pretty much hvorfor jeg har fået en hel del mere respekt for Arduino.

Men kort og godt. Så har de valgt at gøre produktet lidt dyrere for at producere produktet på fabrikker under ordentlige forehold hvor lønnen også er iorden, det syntes jeg sku er fedt gjort.

Nu til selve Arduino chippen

 

Den er sku noget mindre end jeg havde regnet med :P, vidste godt den kunne ligge i hånden og den var ikke særlig stor osv. osv. men at sådan en bette chip er .. omkring 16 gange stærkere end en Commodore 64? Det var vidst det jeg kom frem til i en af mine andre posts om Arduino.

Klog fyr: Jamen vi kan jo også holde en Intel I7 Quadcore processor i hånden

Kim: Ja det fint, her nu får du lige samme nørd hat på som jeg og så er vi rigtig glade for Arduino

Klog fyr: woooow 😮

Én ting er at vide hvor småt teknologi er nu, en anden ting er at holde noget som er ret småt men kraftigt og kunne arbede med det 🙂

Blinkende LED!

Jeg har også fået min første LED til at virke, dog efter lidt besvær fordi der fulgte ingen guide/manual med i dette starter kit, så jeg har lånt to bøger.

 1. Make: Electronics – Lære dig om general elektronik
 2. Beginning Arduino

Beginning Arduino tager dig i hånden og lære dig en hel del, opsætter Arduino, installere Arduino Enviroment osv.

Noget af det første man lære er at få en LED til at blinke, fint nok, mit første problem var at tegningen over hvordan det hele skulle sættes op var lidt forvirrende men det er fordi jeg er ny til det og lidt efter lidt kunne jeg sagtens sætte “tingene” i de rigtige huller for at få det hele til at fungerer.

Denne del af artiklen blev skrevet dagen efter jeg modtog min Arduino starter pakke, igår syntes min blog nemlig den skulle slette halvdelen af hvad jeg skrev, så idag, kan jeg sagtens tyde tegningerne, hvor tingene skal sættes i, programmere en del selv, man lære det utroligt hurtigt.

Jeg har allerede lavet mit eget lille projekt hvor jeg har en sensor der er følsom over for lys, så har jeg puttet en LED som lyser mere i forehold til hvor lidt lys der er, det skriver jeg en ny blog post om imorgen.