Pop-up’s hører til fortiden

Pop-up’s hører til fortiden

pop-up’s kom rigtigt igennem slutningen af 90’erne, starten af år 2000. Det var en genial måde at fange brugerens opmærksomhed på med reklamer, fordi nu var det ikke længere et reklame link på en hjemmeside men nu var det et helt vindue som poppede op med mere plads og viste tekst, billeder og fine gif animationer oh yes rigtig retro og det var smart.. dengang!

Det er sjældent man finder noget mere irriterende end at få smidt en pop-up i ansigtet, udover hvis siden så består af gul baggrund og blå tekst av mine øjne.

Men den pop-up trend har også ændret sig lidt i løbet af de sidste par år, det er ikke så tit vi ser reklame pop-up’s længere men istedet er vi begyndt at se ufattelig ufatteligt!Mange bruger undersøgelser om hvor godt folk kan lide siden, hvad siden kan gøre bedre og andet som hjælper siden og da jeg selv er webmaster så er det en utrolig vigtig information at få og det kan bruges til at forbedre oplevelsen men selve sidens oplevelse bliver delvist ødelagt med en pop-up eller en user survey.

 

 

Effekten er der ikke længere

Da de allerførste pop-up’s kom frem havde de en høj click-through rate, en stor chance for folk klikkede på dem, fordi det var nyt, det var prangende og fik folks opmærksomhed på en helt ny måde.

Det er også derfor der kom en masse “reklamer” hvor der står man kan vinde en masse millioner kroner med rød skrift og teksten danser rundt på en baggrund der er i kontrast til teksten og det virker, ja det virker stadig fordi nye internet forbrugere de aner ikke hvad de går ind til når de trykker på “reklamen” men de er heldige hvis de nøjes med en tom konto eller en computer fyldt med virus.

Men det virker ikke særligt godt hvis der eksempelvis stod med rød dansende tekst: Køb billig mælk i Kvickley.

Ikke nok med det ville være rimelig dårlig markedsføring for Kvickley men folk ville også være ligeglade fordi det ikke fanger lige så godt som: Hey se her, tjen massere af penge.

Så bliver folk nysgerrige.

Effekten på rigtige reklamer aftager og folk som ved at den røde dansene tekst er en værre ballademager de undgår også den.

Vi ser dem næsten ikke mere, når jeg ser en pop-up reklame eller bruger undersøgelse så ser jeg intet af indholdet, det eneste jeg ser er det krydsfelt så vinduet kan lukkes og jeg kan komme videre.

 

 

Men du sagde selv at bruger undersøgelsernes information er vigtig?

Ja det som folk syntes om din hjemmeside er guld værd.. ahhh guld er nok i overkanten men det er vigtig information fordi hvis du ved hvad din målgruppe eksempelvis søger og hvad de syntes om din hjemmeside så ved du allerede hvad du skal satse på for at få en bedre bruger oplevelse og en god bruger oplevelse er godt for din hjemmeside.

Men en pop-up vil ødelægge noget af oplevelsen, personligt bliver bliver jeg en smule irriteret og tænker “Ej helt ærligt fjern nu den pop-up.”

Fordi jeg gider slet ikke se på den, jeg lukker den bare med det samme, jeg tror også at vi tit tænker på “Hvad får jeg ud af det” og ikke “Hvad kan jeg give hjemmesiden”

Hvis alle mennesker tænker “Hvad kan jeg give den her hjemmeside” så ville jeg hurtigt sætte en meget stor pay-pal knap op med teksten “Hjælp en studerende med at købe bøger til uddannelsen” 🙂

Selvfølgelig er reklamer på en måde med til at hjælpe os, eller nej de er med til at forretninger kan tjene penge men hvis vi ser en reklame med teksten “Køb computer blah til 5000 kr” det ene sted men til 4000 kr det andet sted, der kan man godt sige at reklamen hjælper os men i 98% af gangene er reklamens indhold ikke relevant for os.

Når man har været på internettet i længere tid så tror jeg at det der sker er at vi skimmer reklamen lyn hurtigt igennem uden at tænke over indholdet og kun lader vinduet være åbent hvis vi tror det har relevant indhold for os ellers lukker vi vinduet.

 

 

Jeg er webmaster: Hvad gør jeg så?

Hvis du er en webmaster som har en niché blog, så kend dit markede, kend dine besøgende.

Du kan kende din niché på mange forskellige måder, den første måde er selvfølgelig at du laver en hjemmeside om et emne du selv kender til eller iværtifald så skal du sætte dig ind i det emne du vil skrive om.

Internettet er fyldt med information i alle nicher, så selv om du måske vil skrive om en utrolig sjælden bil, så er der høj mulighed for at der er en artikel eller to om den bil på engelsk hvis ikke på dansk.

Hvis du har reklamer på din hjemmeside så sørg for at de har relevans for dit indhold og nej pop-up reklamer gælder stadig ikke selvom de har relevans, pop-up reklamer er yt.

 

At kende dine besøgende

To hurtige råd:

1. Google Analytics

2. Google Webmaster tools

 

Det er to geniale værktøjer til dig som webmaster.

Webmaster Tools kan eksempelvis fortælle hvis der er nogle fejl, hvis et link ikke går nogle steder, hvis der er DNS problemer eller andre fejl som en bot kan se, så kan webmaster tools fortælle dig om det.

Jeg syntes iværtifald at Google Analytics er genialt fordi det er pænt sat op, du kan se hvor mange besøgende du får, hvilke trafikkilder de kommer fra, hvad de ser på siden og i hvor lang tid, du kan se et overlay af din side med hvor mange % som klikker på hvilke links og meget meget mere.

Med den information kan du allerede se hvordan du kan optimere din hjemmeside uden at plage dine besøgende med spørgeskemaer og meget andet, der er selvfølgelig anden slags information som kun de besøgende kan fortælle dig, men lad være med at giv dem en bruger undersøgelse.

Istedet for, hvis du har en størrer hjemmeside med et forum, så lav en tråd og spørg om folks meninger, det er meget mere brugbart, de får ikke klasket nogen pop-up i hovedet og i den her situation er chancen for at de tænker på at hjælpe hjemmesiden meget højere fordi nu kommunikere de med en person og ikke bare et pop-up vindue med en meget tiltrækkende “luk vindue knap”.

Hvis du ikke har nogen stor fancy hjemmeside men en simpel blog som eksempelvis mig, så er det lidt anderledes, jeg spørger først mine venner som selv har interresse for hjemmesider og programmering hvad de syntes om min hjemmeside og hvad jeg eventuelt kan gøre bedre, men du kan også hvis du er medlem af et forum som er inde for samme niché som du blogger for derinde kan du spørge.

Noget som er blevet meget populært de sidste to tre år er social marketing det lyder fancy men så stopper det også der, det er bare moderne mund til mund marketing hvor folk fortæller hinanden om en butik eller en hjemmeside.

Men det du kan gøre som jeg selv er begyndt på er at jeg har oprettet mig en twitter, ja jeg fik først en twitter her for et par dage siden, men det er for at komme i kontakt med de besøgende, de kan skrive til mig på twitter og man kunne jo hurtigt ligge en tweet på twitter som spørger hvad folk syntes om ens hjemmeside på en ikke cheesy måde.

Det bedste du kan gøre er at skrive om det du kan lide, for mit vedkommende er det her min personlige hjemmeside så det er ikke en niché hjemmeside men bare alt hvad jeg har lyst til at skrive om, at det meste af indholdet så handler om programmering og teknologi ja det er bare fordi at det er hvad jeg elsker at lave 🙂